Liftkeuringen

Bestaande liften dienen periodiek gekeurd te worden. Voor personenliften is dit elke 18 maanden, voor goederenliften elke 12 maanden. Art Control laat dit uitvoeren door Chex Liftkeuringen (www.chex.nl). 

Chex is als onafhankelijk keuringsinstituut wettelijk bevoegd liftkeuringen uit te voeren en reikt bij goedkeuring het bijbehorende certificaat uit. 

 

Uiteraard kunnen, indien gewenst, uw liften door andere keuringsgerechtigde instanties gekeurd worden. U bent als klant-eigenaar vrij in het kiezen van de keurende instantie.

 

Overkoepelend beheerder is de SBCL (Stichting Beheer Certificatie Liften). Voor meer informatie hierover: klik op het 'SBCL' logo.

De periodieke keuring richt zich met name op de veiligheidstechnische aspecten, maar is tevens een conformiteitscontrole. Art Control verzorgt samen met Chex de planning van de keuringen.

 

U krijgt 2 weken voor de keuring een bericht van ons over de keuringsdatum en het tijdstip. Wanneer de lift gekeurd is, ontvangt u het certificaat met de bijbehorende rapportage opgesteld door Chex. 

Zo bent u, wanneer u het liftonderhoud bij Art Control heeft ondergebracht, altijd verzekerd van een veilige lift die aan alle wettelijke eisen voldoet.